Frittata makaronowa

4.5 (155 ocen)

  • 30 min

Pomysł na nieskomplikowany, szybki a zarazem smaczny obiad. Makaron sprawia że danie jest sycące.

  • 30 min

Składniki:

  • Na 2 osoby:

    1/2 opakowania makaronu spaghetti
    5 jajek
    1 pomidor
    2 łyżki majonezu
    1 kulka sera mozzarelli
    Pół płaskiej łyżeczki: pieprzu, soli, oregano i bazylii
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Frittata makaronowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron spaghetti wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy ok 10 minut, na al dente. Jajka roztrzepujemy z dodatkiem majonezu, pomidora i przypraw za pomocą mątewki. Masą taką zalewamy odcedzony makaron i dobrze mieszamy aż cały makaron połączy się z jajkami.
  • 2. Formę do tarty o śr. ok 20 cm smarujemy tłuszczem (margaryną) i wylewamy masę jajeczno- makaronową. Na wierzch układamy plasterki sera mozzarelli. Zapiekamy w piekarniku w temp. 180 st. C ok. 15-20 minut.

Porady

Można podać z ketchupem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Makaron Mozzarella Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować