Francuzeczki

0 (0 ocen)

Takie wytrawne ciastka francuskie kupowałam kiedyś w piekarni, teraz zrobiłam je w domu :)

Składniki:

  • ciasto francuskie 2 op
    szynka z kurczaka 20 dkg
    ser żółty 10 dkg
    groszek konserwowy 1 puszka
    ketchup pikantny
    jajko
    sezam

Francuzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • nadzienie 1. Każdy płat ciasta francuskiego przeciąć na 6 kwadratów. Na każdy z nich nałożyć po łyżce ketchupu, plasterku szynki i sera i łyżce groszku.
  • w piekarniku 2. Jajko roztrzepać i posmarować nim brzegi kwadratów. Skleić je dokładnie i docisnąć widelcem. Każdy trójkąt posmarować jajkiem i posypać sezamem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 25 minut.
  • gotowe 3. Gotowe francuzeczki lekko ostudzić i podawać na ciepło lub na zimno :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy