Zostało mi troszkę grzybów z poprzedniego dnia a w lodówce zalegało ciasto francuskie, więc stworzyłam te ślimaczki. Wspaniale smakują popijane czerwonym barszczykiem.
15 min
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
kilka grzybków leśnych (mogą być pieczarki)
1 mała cebula
sól
pieprz
jajko do smarowania ciasta
Francuskie ślimaczki z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wcześniej podgotowane grzyby podsmażyć z cebulką, solą i pieprzem na niewielkiej ilości oleju.
Ciasto rozłożyć i pociąć na równe paski.
2.Na każdy pasek ciasta nałożyć trochę grzybów i zwijać jak roladki. Boki roladek smarować rozmąconym jajkiem. Piekarnik nagrzać do 200 stopni i wstawić ślimaczki. Piec do zarumienienia ok 15-20 min.
Komentarze