Francuskie ślimaczki z grzybami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Zostało mi troszkę grzybów z poprzedniego dnia a w lodówce zalegało ciasto francuskie, więc stworzyłam te ślimaczki. Wspaniale smakują popijane czerwonym barszczykiem.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    kilka grzybków leśnych (mogą być pieczarki)
    1 mała cebula
    sól
    pieprz
    jajko do smarowania ciasta

Francuskie ślimaczki z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Francuskie ślimaczki z grzybami 1. Wcześniej podgotowane grzyby podsmażyć z cebulką, solą i pieprzem na niewielkiej ilości oleju.
    Ciasto rozłożyć i pociąć na równe paski.
  • Ślimaczki z grzybami 2. Na każdy pasek ciasta nałożyć trochę grzybów i zwijać jak roladki. Boki roladek smarować rozmąconym jajkiem. Piekarnik nagrzać do 200 stopni i wstawić ślimaczki. Piec do zarumienienia ok 15-20 min.

Komentarze

Podobne przepisy