Filety po hiszpańsku

0 (0 ocen)

Najsmaczniejsza jest sama panierka:) Polecam!!!

Składniki:

  • Panierka:
    1 kg filetu z kurczaka,
    4 łyżki mąki,
    łyżka czosnku w proszku,
    łyżka papryki,
    łyżka pieprzu,
    łyżka przyprawy uniwersalnej,
    1/2 kost. margaryny.

    Potrawka:
    2 cebule,
    15 dag szynki,
    3 ząbki czosnku,
    puszka pomidorów,
    przyprawa uniwersalna,
    pieprz,
    papryka w proszku,
    puszka kukurydzy,
    czerwona papryka.

Filety po hiszpańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć, osuszyć i pokroić w paski. Składniki panierki wymieszać, obtoczyć filety. Filety usmażyć na margarynie.
  • 2. Na tłuszczu od smażenia filetów zeszklić pokrojoną w talarki cebulkę. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i szynkę, dusić na wolnym ogniu. Dodać pomidory, dusić 10 min. Dodać kukurydzę, na to położyć filety, poddusić. Dodać roztarty czosnek, doprawić.

Porady

Podawać z ziemniakami lub ryżem.

Komentarze

Podobne przepisy