Fasola teriyaki

0 (0 ocen)

  • 15 min

bardzo dobre i sycące danie

  • 15 min

Składniki:

  • 200 gr fasoli Jaś (ugotowanej)
    70 gr szynki
    70 gr selera naciowego
    70 gr papryki czerwonej
    50 gr pora
    20 gr imbiru kandyzowanego
    1 łyżka sosu sojowego
    1 łyżka sosu teriyaki
    2 łyżeczki sezamu
    1 łyżka oleju
    szczypta pieprzu

Fasola teriyaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • fasola teriyaki 1. Wszystkie składniki przygotować wcześniej, por, paprykę i seler pokroić. Szynkę pokroić w paseczki.

    Rozgrzać tłuszcz na patelni, dodać wszystkie składniki i od czasu do czasu mieszając smażyć na średnim ogniu ok 10-15 minut.
    podawać z sosem Tao-Tao i chrzanem żurawinowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy