EXPRESSOWE CHRUPIĄCE KREWETKI

0 (0 ocen)

  • 15 min

Krewetki w cieście to doskonały pomysł na przekąskę, dobry na każdą okazję.

  • 15 min

Składniki:

  • duża garść rozmrożonych lub świeżych krewetek
    1 jajo
    3 kopiate łyżki mąki pszennej
    1 łyżeczka przyprawy do ryb
    1 szklanka oleju do smażenia

Expressowe chrupiące krewetki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krewetki dokładnie myjemy i mieszamy z przyprawą. Jajo ucieramy, dodajemy mąkę, łyżeczkę wody i mieszamy do otrzymania gęstej, jednolitej masy. Krewetki wrzucamy do ciasta i mieszamy tak, by zostały dokładnie nim oklejone. W niewielkim naczyniu rozgrzewamy mocno olej i nakładamy na niego łyżeczką krewetki. Smażymy do uzyskania złocistego koloru. Podajemy na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy