ekspresowa piętrowa sałatka z tuńczyka

0 (0 ocen)

  • 30 min

Moja mama zrobiła ją jako pierwsza. Wszystkim tak bardzo smakowała, że teraz robię ją niemal na każdym spotkaniu z przyjaciółmi ; )

  • 30 min

Składniki:

  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
    6 jajek
    1 cebula
    4 marchewki
    3 łyżki majonezu dekoracyjnego WINIARY
    1 pęczek szczypiorku

Ekspresowa piętrowa sałatka z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dwie puszki tuńczyka w kawałkach przypieprzyć i razem z drobno pokrojoną cebulą rozłożyć na samym spodzie.
    Na to 6 ugotowanych żółtek startych na tartce o dużych oczkach.
    Następnie posmarować do wartswą majonezu
    Na to starta na dużych oczkach ugotowana marchewka, majonez, utarte białka. Ostatnią warstwę lekko posolić i posypać szczypiorkiem lub pietruszką!

    Smacznego ; )

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy