Drożdżowe na czerwono z jagodami goji i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zrobić zaczyn z drożdży, 3 łyżek mleka, 1 łyżeczki cukru i 1 łyżki mąki.
Kiedy podrośnie połączyć z resztą składników ciasta. Dodrze wymieszać łyżką lub mikserem. Wylać na blaszkę i odstawić ,aby podrosło.
Wierzch ciasta posypać jagodami goji.
Ugotować budyń i wyłożyć na ciasto.
Piec w temp.175stop.30-35min.
Truskawki zasypać cukrem, wlać 2 łyżki wody i podgrzewać do rozpuszczenia cukru. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać z małą ilością wody i zagęścić truskawki.
Truskawki wylać na ciasto. Poczekać 1h i zajadać naprawdę ze smakiem.
Komentarze