Dorsz w serowym cieście

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ryby bardzo lubią moi domownicy a dorsz przygotowany w taki sposób bardzo dobrze smakuje.

  • 30 min

Składniki:


  • 350 g filetów z dorsza bałtyckiego bez skóry

    sól,pieprz,sok z cytryny do smaku

    0,5 szklanki mąki pszennej

    około 90 ml mleka

    3 jajka

    130 g sera żółtego

    duży pęczek koperku



    Ponadto:

    Mąką do obtoczenia,tłuszcz do smażenia

Dorsz w serowym cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.



    1.Filety oprószyć solą i pieprzem.,skropić sokiem z cytryny.Pozostawić na około 15minut

    2..Jajka,mąkę,drobno posiekany koperek oraz ser połączyć mikserem,następnie powoli wlać mleko .Przyprawić solą i pieprzem do smaku.Odstawić w chłodne miejsce na około 30 minut.

    3.Filety obtaczać w mące a następnie zanurzać w cieście.Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy