Domowy kisiel porzeczkowy

0 (0 ocen)

  • 20 min

Uwielbiany przez dzieciaki , bez sztucznych barwników , aromatów i konserwantów . Bardzo łatwy w przygotowaniu a jakże smaczny :) Polecam wszystkim !

  • 20 min

Składniki:

  • ( na 2 porcje )

    0,5 szklanki porzeczek ( można użyć więcej )

    1,5 szklanki wody

    4 łyżki cukru

    1 łyżka mąki ziemniaczanej + 0,5 szklanki zimnej wody

Domowy kisiel porzeczkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce zalewamy wodą i stawiamy na gaz . Gotujemy kilka minut aż owoce stracą barwę i będą całkiem miękkie . Zdejmujemy z ognia i całość przecieramy przez sitko . Sok wstawiamy ponownie na gaz i dodajemy cukier , doprowadzamy do wrzenia po czym zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozrobioną w zimnej wodzie . Energicznie mieszamy a następnie przelewamy do pucharków . Studzimy .

Komentarze

Podobne przepisy