Domowe batoniki musli

0 (0 ocen)

  • 30 min

Chrupiące,domowe,najlepsze.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 szklanka płatków owsianych
    pół szklanki drobno posiekanych orzechów włoskich
    pół szklanki rodzynek
    4 łyżki ziaren słonecznika
    4 łyżki cukru
    2 łyżki wody
    2 łyżki miodu

Domowe batoniki musli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki,orzechy i słonecznik uprażyć na suchej patelni.
  • 2. W garnku zagotować cukier z wodą,dodać miód,rodzynki i uprażone składniki,dokładnie wymieszać.
  • 3. Masę wyłożyć między dwa arkusze papieru do pieczenia i rozwałkować odpowiedniej grubości placek.Przełożyć na blaszkę do pieczenia i piec około 15 minut w temperaturze 170 stopni.Piec na suchej blaszce(bez papieru).
  • 4. Upieczony placek wystudzić,gdy stężeje pokroić batoniki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy