Deser kaszkowo czereśniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopty przekroić na pól i ułożyć naokoło średniej tortownicy.
2.Mleko zagotować z margaryną i cukrem oraz cukrem waniliowym.
Gdy mleko się gotuje wsypać kaszę mannę energicznie mieszając aby nie powstały grudki.
Gotować chwilę aż masa zgęstnieje.
3.Gorącą masę wyłożyć do tortownicy o średnicy 23 cm, biszkopty mają tworzyć ściankę.
Masę schłodzić.
4.Czereśnie z kompotu wydrylować a sok ( u mnie było 1,5 szklanki ) zagotować.
Do gorącego soku wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać.
Na wystudzoną masę wyłożyć czereśnie, następnie polać tężejącą galaretką.
Deser wstawić do lodówki aby galaretka dobrze się ścięła.
Komentarze