Kompot czereśniowy

  • wyświetlono: 2031 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 0

Ze wszystkich kompotów to czereśniowy jest moim faworytem :) uwielbiam jego słodycz, smak i kolor.

Marta Ryżek-Kalkowska
  • 30min

Składniki

proporcja na:
1 kg czereśni
1litr wody
0.5 kg cukru

Sposób przygotowania przepisu:

Kompot czereśniowy

  • czereśnie1. Czereśnie obieramy z ogonków i myjemy.
  • woda z cukrem2. Wodę zagotuj i dodaj cukier. Dokładnie wymieszaj.
  • zalewamy czereśnie3. Zalewamy czereśnie wodą z cukrem.
  • czereśnie w słoiku4. Oczyszczamy ranty słoików aby były suche i zakręcamy dekielkami.
  • czereśnie w słoiku5. Czereśnie gotujemy około 10 minut od zagotowania.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciezdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakiszkola_babciz_roznych_stron_swiatamama_mnie_nauczyladla dzieciobiadsokinapojeCzereśniezaprawysmak latawekakompot z czereśnikompot czereśniowyprzepis_miesiąca1000

Komentarze

Podobne przepisy

Kompot brzoskwiniowy

Dodane przez: Jagodowe_ciastko

Kompot brzoskwiniowy

Szybki sposób na zatrzymanie lata...

Kompot z gruszek

Dodane przez: AnetaJ

Kompot z gruszek

Gruszki wykorzystane do przygotowania...

Dżem czereśniowy

Dodane przez: zzewa

Dżem czereśniowy

pyszny domowy dżemik

Kompot z winogron ogrodowych

Dodane przez: Marcia66

Kompot z winogron ogrodowych

Winogrona są korzystne dla zdrowia....

Kompot z wiśni

Dodane przez: kamilab

Kompot z wiśni

Smaczny kompot na zimę.

Konfitura czereśniowa

Dodane przez: KejtKejt

Konfitura czereśniowa

Lato zamknięte w słoiku.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE