Daktyle w bekonie nadziewane gorgonzolą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Daktyle w bekonie, to bardzo prosta w przygotowaniu przystawka. Jednak faszerowanie daktyli serem jest zajęciem dla cierpliwych.

  • 30 min

Składniki:

  • Suszone daktyle (bez pestek)
    Gorgonzola lub rokpol
    Bekon wędzony, pokrojony na bardzo cienkie plastry
    Wykałaczki

Daktyle w bekonie nadziewane gorgonzolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Daktyle przekroić wzdłuż na połowę.
    Za pomocą małej łyżeczki napełnić gorgonzolą połówki każdego daktyla i złożyć.
    Nafaszerowane daktyle zawinąć w plastry bekonu (1 daktyl w 1/2 plastra bekonu) i przekłuć wykałaczkami.
    Daktyle w bekonie piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Komentarze

Podobne przepisy