CZEKOLADOWY BISZKOPT BEZ SPULCHNIACZY

0 (0 ocen)

  • 15 min

jak to sie mówi nauka nie idzie w las :)

  • 15 min

Składniki:

  • 1:1:1 - nic prostszego - ile jajek tyle łyżek cukru i mąki

    6 jajek
    6 łyżek cukru
    3 łyżki mąki tortowej
    3 łyżki kakao

Czekoladowy biszkopt bez spulchniaczy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • biszkopt 1. w tym wypadku kakao robi za mąkę , ale jakbysmy robili biały biszkopt to było by mąki 6 łyżek :)

    oddzielamy białka od żółtek , białka ubijamy na sztywno - dodajemy cukier , ubijamy mikserem aż cukier się rozpuści - utrze , dodajemy żółtka ubiajmy jeszcze chwilkę , na koniec dodajemy kakao oraz makę ..delikantie mieszamy najlepiej już bez użycia miksera , przekładamy do tortownicy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą ...

    wkładamy do rozgrzanego piekarnika 170 stopni na około 40-50 minut ... do testu suchego patyczka :)

    Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy