cynamonowa zupa jabłkowa

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby

Zupa idealna na śniadanie, deser lub podwieczorek.

  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • -2 małe jabłka
    -1 szklanka wody
    -2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
    -1 łyżeczka soku z cytryny
    -1 łyżeczka stewi
    -1 łyżeczka cynamonu
    -1/4 łyżeczki imbiru
    -garść rodzynek
    -jogurt naturalny

Cynamonowa zupa jabłkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka umyć i obrać, a następnie pokroić na niewielkie kawałki.
  • 2. Wodę razem ze stewią, cynamonem, imbirem i sokiem z cytryny zagotować. Następnie włożyć do niej jabłka. Gotować całość na małym ogniu, w razie konieczności dodać odrobinę wody.
  • 3. Pod koniec gotowania, kiedy owoce zaczną mięknąć, dodać mąkę ziemniaczaną, porządne wymieszać i gotować jeszcze przez chwilę.
  • 4. Gotową zupę przelać do miseczki, udekorować 'kleksem' jogurtu naturalnego i posypać rodzynkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy