Ciasto marchwiowe

0 (0 ocen)

  • 35 min

Od dzieciństwa mama podawała mi i mojemu rodzeństwu ten smakołyk.

  • 35 min

Składniki:

  • 40 dag masła lub margaryny
    40 dag marchwi
    4 całe jaja
    2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    cukier waniliowy
    40 dag cukru kryształu
    40 dag mąki

Ciasto marchwiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło/margarynę roztopić i ostudzić. Marchew obrać i zatrzeć na tarce na małych oczkach lub zmiksować. Utrzeć jaja z cukrem, dodać cukier waniliowy. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać. Dodawać na przemian mąkę i ostudzone masło/margarynę. Na koniec dodać marchew i dokładnie wymieszać. Piec ok. 40-45 minut. Po upieczeniu, ostygnięte ciasto posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy