CIASTO CZEKOLADOWE Z NEKTARYNKAM

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ciasto pyszne, wilgotne. Z polewą chałwową.

  • 60 min

Składniki:

  • -2 gorzkie czekolady
    -5 dkg.margaryny
    -1 margaryna
    -1 szklanka cukru
    -6 jajek
    -30 dkg.mąki
    -3 łyżeczki proszku do pieczenia
    -2 łyżki kakao
    -3 łyżki kwaśnej śmietany
    -nektarynki 6-7 szt.

    polewa chałwowa:
    -15 dkg. chałwy marmurowej
    -1/2 szklanki cukru
    -2 łyżki masła
    -5 łyżek śmietanki 18%

Ciasto czekoladowe z nektarynkam - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. Czekolady z 5 dkg.margaryny rozpuszczamy na parze.Lekko studzimy.Margarynę miksujemy z cukrem. Potem z letnią czekoladą i śmietaną.Dodajemy po jednym jajku i dalej miksujemy.Przesiewamy suche i mieszamy. Wykładamy na blaszkę z papierem do pieczenia .25x42..
  • nektarynki 2. Na górę wyłożyć cząstki nektarynek.
  • po upieczeniu 3. Piec w 175* ok. 40-50 min.Sprawdzić patyczkiem.
  • polewa 4. Masło,cukier i śmietankę rozpuścić na małym ogniu.Dodać pokruszoną chałwę i wymieszać.
    Zimne ciasto posmarować polewą,(pędzelkiem).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy