Ciasteczka owsiane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.RODZYNKI SPARZYĆ, PŁATKI OWSIANE PODSMAŻYĆ NA SUCHEJ PATELNI.
2.MASŁO UTRZEĆ Z CUKREM, DODAWAĆ POWOLI ROZTRZEPANE JAJA I DOKŁADNIE POŁĄCZYĆ. WSYPAĆ PRZESIANĄ MĄKĘ I PRZYPRAWY, NA KOŃCU DODAĆ PŁATKI, ODSĄCZONE RODZYNKI I BAKALIE.DOKŁADNIE WYMIESZAĆ.
3.CIASTO KŁAŚĆ KUPKAMI, MAŁĄ ŁYŻECZKĄ NA BLACHĘ WYSMAROWANĄ TŁUSZCZEM LUB WYŁOŻONĄ PERGAMINEM. PIEC NA ZŁOTY KOLOR W 180 STOPNIACH (W ZALEŻNOŚCI OD WIELKOŚCI CIASTEK: 10-15 MIN).
Porady
DO CIASTEK MOŻNA UŻYĆ ZARÓWNO PŁATKÓW OWSIANYCH ZWYKŁYCH JAK I BŁYSKAWICZNYCH, ALE DZIĘKI TYM PIERWSZYM SĄ BARDZIEJ CHRUPIĄCE. OSOBIŚCIE DODAJĘ 1 SZKLANKĘ GÓRSKICH I 1 SZKLANKĘ BŁYSKAWICZNYCH.
Komentarze