Ciasteczka francuskie

0 (0 ocen)

Idealne do kawki.

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    truskawki
    cukier kryształ
    cukier puder do posypania

Ciasteczka francuskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto francuskie z rozłożonymi truskawkami 1. Ciasto francuskie wyjąć z folii i rozwinąć je. Rozłożyć obtoczone w cukrze truskawki co ok 2 cm ( w 1 rzędzie - 5 truskawek), zostawiając od góry ok 3cm.
  • Zawinięte ciasto 2. Ciastem pozostawionym od góry przykryć truskawki.
  • Zlepione ciasto 3. Ciasto pokroić pomiędzy truskawkami, zlepić brzegi, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Upieczone ciasteczka 4. Ciasteczka piec ok 15-20 min w temp 180 st C.

Porady

Z 1 ciasta francuskiego wychodzi ok 30 ciasteczek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy