Ciasteczka francuskie.

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Ciasto francuskie nadziane czekoladowo-kokosową masą. Chrupiący deser.

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:


  • - margaryna: 0.33 opakowania
    - woda: 0.75 szklanki
    - kakao: 5 łyżek
    - wiórki kokosowe: 2 łyżki
    - mleko w proszku: 1 szklanka
    - cukier: 0.75 szklanki
    - ciasto francuskie mrożone: 225 gramów
    - Jajko: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka Ciasto

Ciasteczka francuskie. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlej wodę , wsyp kakao, dodaj margarynę i cukier. Rozpuść wszystko na jednolitą masę, po czym dodaj mleko w proszku. Gotuj na małym ogniu, mieszając. Odstaw do wystudzenia i wymieszaj z wiórkami kokosowymi.
  • 2. Ciasto francuskie rozwałkuj, podziel na paseczki (ok. 3x8cm).
    każdy pasek posmaruj masą czekoladową i zawiń w taki sposób, aby przykryło nadzienie.
    Ciastka ułóż na papierze do pieczenia i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz w piekarniku z termoobiegiem w temp. 200C przez ok 20 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować