Chrupiący Fredek

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

delikatny.. kremowy, chrupiący, czekoladowo-orzechowy ... deser - lód - pół mrożony mus ..

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - serek mascarpone: 250 gramów
    - śmietana kremówka: 200 mililitrów
    - mleko: 125 mililitrów
    - cukier puder: 100 gramów
    - ciastka holenderskie półsłodkie: 6 sztuk
    - czekolada mleczna: 100 gramów
    - orzechy włoskie: 50 gramów
    DO POLEWY:
    - czekolada: 50 gramów

Chrupiący fredek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Chrupiące Semifreddo 1. Czekoladę, orzechy i ciastka kroimy w kawałki. Mascarpone, śmietanę, mleko i cukier puder miksujemy na gładką masę. Dodajemy czekoladę i ciastka, wymieszamy.
  • 2. Przekładamy do pojemnika wyłożonego folią spożywczą. Zakrywamy górę folią. Wstawiamy do zamrażarki na kilka godzin, a najlepiej na noc. Przed podaniem wstawiamy na 30 minut do lodówki.
  • 3. Przed podaniem można polać rozpuszczoną czekoladą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy