Chrupiący torcik truskawkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zmiel orzechy, płatki i wafel drobno pokrusz. Czekoladę z rumem rozpuść w kąpieli wodnej, dodaj miękkie masło i wymieszaj.
Tortownicę wyściel folią spożywczą.
2.Do roztopionej czekolady dodaj orzechy, płatki i wafel, dokładnie wymieszaj i wyłóż dno tortownicy dokładnie ugniatając. Wstaw do lodówki.
3.Galaretkę rozpuść w 1/2 szkl gorącej wody. Truskawki umyj, usuń szypułki, osusz kuchennym ręcznikiem. Część truskawek przekrój i wyłóż boki tortownicy, resztę połóż w całości.
4.Zimną kremówkę ubij, pod koniec dodaj cukier puder i wystudzoną galaretkę. Wyłóż masę na truskawki i wstaw do lodówki.
5.Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i wymieszaj z masłem. Z papieru do pieczenia zrób rożek i udekoruj. Możesz też udekorować wg swojego pomysłu.
Komentarze