Chleb z odzysku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zamiast wyrzucać stary chleb, można z niego przyrządzić pyszny deser. Jest bardzo smaczny, łatwy i tani.

Składniki:

  • ● 1/2 l mleka
    ● 2 jajka
    ● 50 g cukru
    ● 2 łyżki cukru waniliowego
    ● cynamon
    ● 100 g masła
    ● kilka kromek zeschniętego chleba

Chleb z odzysku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka roztrzepujemy z mlekiem
    i cukrem. W masie zanurzamy
    kromki chleba i wyjmujemy,
    lekko osączając.
  • 2. Masło roztapiamy na patelni
    i smażymy na nim kromki
    chleba z obu stron. Gdy się
    zezłocą, odkładamy na talerz
    i posypujemy cukrem waniliowym.
    Podajemy na ciepło.
    Posypujemy cynamonem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2008

Komentarze

Podobne przepisy