Cebulowo-paprykowy gulasz

0 (0 ocen)

Soczysty i smaczny gulasz z połączeniem cebuli i papryki. Szybki i smaczny pomysł na obiad.

Składniki:

  • 0,7 kg łopatki wieprzowej
    3 duże cebule
    1 czerwona papryka
    Ostra czerwona papryka
    Słodka czerwona papryka
    Przyprawa do mięsa
    Sól
    Pieprz
    1 łyżeczka mąki pszennej
    2 łyżki keczupu
    2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    Olej do podsmażenia
    150 ml wody

Cebulowo-paprykowy gulasz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę oraz paprykę kroimy w kosteczkę. W garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę z paprykę. Łopatkę kroimy w kosteczkę, przyprawiamy przyprawą do mięsa. Dorzucamy je do cebuli i dusimy pod przykryciem przez 10 minut. Po tym czasie mięso z cebulą przyprawiamy ostrą i słodką papryką, solą, pieprzem. Posypujemy mąką, dokładnie mieszamy i dolewamy wodę. Na końcu dodajemy keczup i koncentrat pomidorowy. Dusimy do miękkości mięsa.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy