Carpaccio z owocu kaki i mozzarelli

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Lekka i przepyszna przystawka na szczegółna kolacje przy świecach...

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SAłATKA::
    - kaki: 1 sztuka
    - mozzarella: 1 sztuka
    - rukola: 0.5 pęczka
    DRESSING:
    - miód: 1 łyżka
    - ocet winny: 1 łyżka
    - oliwa: 4 łyżki
    - mielone orzechy: 1 łyżka

Carpaccio z owocu kaki i mozzarelli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Carpaccio z kakki i mozzarelli 1. Rukolę ułożyć na talerzu. Mozzarellę i kaki pociąć na bardzo cienkie plasterki i poukładać naprzemiennie na rukoli.
    Dressing: do miseczki wlać miód i ocet winny i energicznie wymieszać. Dodać kilka kropli soku z cytryny i oliwę. Dokładnie połączyć składniki. Dodać zmielone orzechy, wymieszać. Carpaccio polać dressingiem przed samym podaniem.

Komentarze

Podobne przepisy