Cannelloni w sosie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Potrawa efektownie wygląda, szybko się ją robi i wybornie smakuje.

Składniki:

  • ● 2 cebule
    ● 200 g pieczarek
    ● 5 łyżek bulionu
    ● 300 g mielonego mięsa
    ● 1 op. makaronu cannelloni
    ● sól, pieprz, gałka muszakotołowa
    ● 1 l soku pomidorowego
    ● mąka do zagęszczenia

Cannelloni w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule siekamy. Pieczarki
    kroimy. Smażymy z mięsem
    i połową cebuli. Wlewamy bulion,
    przyprawiamy.
  • 2. Makaron wkładamy na
    2 min do wrzącej wody. Studzimy,
    napełniamy farszem.
  • 3. Sok gotujemy, dodajemy
    zrumienioną cebulę, doprawiamy,
    zagęszczamy. Do naczynia
    żaroodpornego wlewamy
    część sosu, układamy
    cannelloni, zalewamy sosem
    i zapiekamy pod przykryciem
    2. 40 minut w temp. 180 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2008

Komentarze

Podobne przepisy