Burrito

0 (0 ocen)

  • 15 min

Kolorowy, smaczny i zdrowy przysmak rodem z Meksyku!

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki na 4 porcje:

    - 50 g ryżu

    - 20 dkg fileta z kurczaka

    - 1,5 łyżeczki przyprawy Burrito Kotanyi

    - 0,5 cebuli

    - 0.5 papryki czerwonej pokrojonej w kostkę

    - mały ząbek czosnku - drobno posiekany

    - 3 łyżki oleju

    - 4 łyżki fasoli czerwonej z puszki

    - 4 łyżki kukurydzy z puszki

    - sól

    - 4 placki tortilli

    - 4 liście sałaty

Burrito - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy na sypko. Fileta kroimy na ok 1 cm kawałki, posypujemy 1,5 łyżeczki Burrito Kotanyi, dokładnie mieszamy aby wszędzie marynata dochodziła do mięska. Marynujemy ok. 30 min. Na rozgrzanym oleju szklimy cebulę, paprykę i czosnek, gdy warzywka będą już szkliste dodajemy mięsko, smażymy je i dosalamy do smaku. Gdy mięso będzie gotowe, wyłączamy kuchenkę i dodajemy ugotowany ryż, fasolkę i dokładnie mieszamy. Placki tortilli podgrzewamy i wykładamy na nie sałatę i przyrządzony farsz, następnie dokładnie zwijamy całość, podajemy od razu, póki ciepłe ;) Serwujemy z sosem czosnkowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy