Buraczana z ananasem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Sałatki warzywne z owocami to świetny dodatek do potraw mięsnych.

Składniki:

  • ● 2 jabłka
    ● 50 dag buraków
    ● 150 ml jogurtu naturalnego
    ● 40 dag ananasa z puszki
    ● po łyżeczce miodu i musztardy
    ● 3 łyżki majonezu
    ● sól
    ● pieprz
    ● sok z cytryny
    ● 6 łyżek posiekanych orzechów włoskich

Buraczana z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jogurt mieszamy z majonezem,
    musztardą i miodem.
    Doprawiamy i od stawiamy.
  • 2. Buraki zalewamy wrzątkiem,
    solimy i gotujemy, aż
    będą miękkie. Obieramy,
    kroimy w kostkę.
  • 3. Jabłka obieramy i kroimy
    w kostkę. Skrapiamy sokiem
    z cytryny. Ananasa osączamy
    i kroimy w kostkę.
  • 4. Składniki po le wa my sosem,
    mieszamy i posypujemy
    orzechami.

Notka redakcyjna

PP_03-2010

Komentarze

Podobne przepisy