Bułeczki z jajecznica

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Smaczne śniadanie lub kolacja

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - Kajzerki: 6 sztuk
    - jaja: 4 sztuki
    - żółty ser w plasterkach: 6 sztuk
    - parówki: 4 sztuki
    - liście sałaty: 6 sztuk
    - sól i pieprz do smaku: 1 sztuka
    - ketchup do polania: 1 sztuka

Bułeczki z jajecznica - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bułeczki z jajecznica 1. Bułki przeciąć na pół. Parówki pokroić w plasterki. Z jajek i parówek przygotować jajecznicę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Na każdą bułkę nakładać porcję jajecznicy, polać ketchupem i przykryć plastrem sera. Zapiec w piekarniku razem z odciętymi wcześniej wierzchami. Do gotowych bułek włożyć po liściu sałaty, przykryć odciętymi wierzchami i podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy