Bułeczki nadziewane wątróbką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min

Inna forma podania tradycyjnej wątróbki. W sam raz na ciepłą kolację.

  • 30 min

Składniki:

  • 8 bułek kajzerek
    1 kg wątróbki drobiowej
    3 większe cebule
    sól, pieprz
    łyżeczka suszonej pietruszki
    2-3 łyżki startego sera żółtego
    pół pęczka szczypiorku
    olej do podsmażenia

Bułeczki nadziewane wątróbką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę umyć, oczyścić z żółci, pokroić na mniejsze kawałki i odgotować ok. 3 minuty w osolonej wodzie. Odcedzić.
  • 2. Cebulę pokroić w krążki i podsmażyć na oleju. Dolać niewielką ilość wody. Dusić do miękkości.
  • 3. Do cebuli dodać wątróbkę, sól, pieprz, pietruszkę. Dobrze wymieszać. Dusić wszystko razem ok. 5 minut.
  • przed pieczeniem 4. Z bułeczek ściąć wierzch i zrobić wgłębienia na farsz, nakładać po łyżce farszu. Posypać serem żółtym i pokrojonym szczypiorkiem. Można przykryć ściętymi ,,kapturkami’’. Zapiekać 10 minut w temp. 180 stopni.

Notka redakcyjna

PP_01-2017

Komentarze

Podobne przepisy