Podawać po przygotowaniu.Wystarczy pół godziny aby cieszyć się delikatnym obiadkiem w upalne dni.Porcja ta przeznaczona jest dla 4 osób.Naleśniki te smakują również jako deser.Polecam.
Brzoskwiniowo czekoladowe naleśniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Wszystkie składniki ciasta ubić mikserem i odstawić na 10 min.Rozgrzać patelnię do naleśników i kolejno smażyć na złoty kolor naleśniki.Przestudzić.
2.W czasie oczekiwania na dojście ciasta przygotować farsz.Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem, śmietan fix i startą czekoladą.Połączyć z serem do naleśników.Brzoskwinie osączyć z zalewy i pokroić w plastry,część odłożyć do dekoracji.
3.
Na każdy naleśnik nałożyć porcję farszu,3-4 plastry brzoskwiń.
4.
Delikatnie zwinąć jak gołąbki.
5.Ułożyć porcjami na talerzu,ozdobić śmietaną,plastrami brzoskwiń oraz listkami melisy.
Komentarze