Bruschetta skąpana mozzarellą

0 (0 ocen)

  • 25 min

Wspaniała i bardzo szybka przekąska którą polubi każdy miłośnik grillowanych potraw.

  • 25 min

Składniki:

  • 2 duże bagietki
    Papryka czerwona świeża
    Kiełbasa podwawelska
    ser mozzarella kulka
    mielona bazylia
    sól i pieprz do smaku

Bruschetta skąpana mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bagietkę przekroić na pół,rozłożyć w piekarniku i piec aż się zarumienią.Paprykę i kiełbasę kroimy na drobną kostkę,mozzarellę kroimy w paseczki,składniki polewamy oliwą i doprawiamy odrobiną soli i pieprzu.Na gorące kromki kładziemy powstały farsz,pod koniec kładziemy ser mozzarella,pieczemy aż do momentu gdy ser stopnieje.Podajemy na ciepło ,posypując wierzch mieloną bazylią.

Porady

Bruschettę podawać odrazu po wyjęciu z piekarnika. Danie można przyrządzić na grillu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy