Brokułowa ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Zielona zupa

  • 60 min

Składniki:

  • 1 udko z kurczaka lub porcja rosołowa
    1 brokuł
    30 dkg fasolki szparagowej
    10 dkg świeżego szpinaki
    1 pęczek włoszczyzny
    3-4 łyżki jogurtu lub śmietany
    sól, pieprz

Brokułowa ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udko zalać woda, zagotować, zebrać szumowiny, dodać pokrojoną włoszczyznę. Brokuła podzielić na różyczki, fasolkę pokroić na mniejsze kawałki. Kiedy mięso będzie miękkie dodać brokuła i fasolkę. Jak zmiękną wrzucić szpinak. Zagotować, doprawić i zabielić jogurtem. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy