krokiety na słodko z czarną porzeczką

0 (0 ocen)

Krokiety na słodko? Tak !! są pyycha

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe:

    3 jajka
    300 g mąki
    ok 750 ml mleka
    2 łyżki oleju
    szczypta sol

    Farsz:
    500 g twarogu półtłustego
    6 łyżek czarnej porzeczki ze słoika
    1 łyżka cukru pudru
    50 ml śmietanki 30%

    Panierka:
    2 jajka
    bułka tarta
    cukier

Krokiety na słodko z czarną porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto naleśnikowe: Wsyp mąkę z solą do miski
  • 2. Rozbełtaj jajka i dodaj do mąki. Cały czas mieszając powoli wlewaj mleko, mieszaj aż w cieście nie będzie grudek
  • 3. Usmaż cienkie placki
  • 4. Farsz: Śmietankę wymieszaj z cukrem. Do sera dodaj śmietankęoraz czarną porzeczkę Dobrze wymieszaj
  • 5. Panierka: Jajka rozbełtaj. Bułkę tartą ok 1 szkl wymieszaj z 2 łyżami cukru
  • 6. Na naleśniki nałóż farsz, zwiń jak krokiet( boki do środka a następnie zwijamy od dołu do góry). Obtocz w jajku a następnie w bułce i smaż na złoty kolor na dobrze rozgrzanym oleju

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy