Bogracz małgosi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kluski przepis : ugotować 2-3 ziemniaki zgnieść dodać 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej jedno jajko sól pieprz. Rozwałkować i formowac małe kluseczki .
Mięso pokroić w kostkę 1 cm następnie zrumienić na margarynie.
Cebulę pokroić w kostkę dodać do smażącego się mięsa. Doprawić w/w przyprawami.
Pieczarki, paprykę i ogórki pokroić w kostkę dodać do zrumienionego mięsa i cebuli następnie zalać wodą z ogórków i ugotować do miękkości.
Na końcu dodać 2- 3 łyżki stołowe musztardy zagotować , podlać ewentualnie wodą do uzyskania właściwej konsystencji .
Mąkę wymieszać z wodą dolać do bograczu w celu zagęszczenia wg uznania .
Na Końcu wrzucić ugotowane wcześniej kluseczki .
Porady
Podawać na gorąco. Może być podane jako danie główne obiadowe, lub jako kolacja.
Komentarze