Biszkoptowe serce

0 (0 ocen)

  • 50 min

Ucieszy ukochaną osobę i szybko zniknie :) Ciasto najprostsze na świecie. Biszkopt i panna cotta… Do tego kilka owoców i już można jeść.

  • 50 min

Składniki:

  • - 3 jajka;
    - 3 łyżki mąki pszennej;
    - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, nawet troszeczkę mniej;
    - 3 łyżki cukru;
    - panna cotta;
    - kilka owoców.

Biszkoptowe serce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielić od żółtek i ubić na puszystą pianę, dodać cukier i miksować do całkowitego rozpuszczenia cukru. Dodać żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać wszystkie składniki.

    Ciasto przelać do tortownicy, ale ja upiekłam w silikonowym sercu.

    Piec w 170°C przez około 25 minut, do suchego patyczka. Odłożyć do całkowitego ostygnięcia.

    Następnie połączyć z przygotowaną zgodnie z opisem na opakowaniu panna cottą.
    Schłodzić i posypać owocami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy