biszkoptowe ciasto z figami

0 (0 ocen)

  • 50 min

ciasto delikatnie i puszyste

  • 50 min

Składniki:

  • mąka tortowa 1/2 szklanki
    jajka 4 szt
    mąka ziemniaczana 2 łyżki
    proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
    cukier 100 gr
    Świeże figi 4 sztuki
    cukier puder do posypania

Biszkoptowe ciasto z figami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. białka ubij na sztywno
    dodawaj po małych porcjach cukier nadal ubijaj
    dodaj żółtka
    mąki przesiej z proszkiem
    dodaj do masy delikatnie wymieszaj,4 foremki posmaruj tłuszczem ( masłem ) i obsyp bułką tartą
    wlewam ciasto do foremek na 3/4 wysokości ,figę ponacinaj i delikatnie wciśnij w ciasto,piecz w temp.180 stopni około 20 minut ,
    po upieczeniu obficie posypać cukrem pudrem

Komentarze

Podobne przepisy