Biszkopt z pianką

0 (0 ocen)

  • 15 min

Piekę dla męża i troje moich dzieci,wspaniałe ciasta

  • 15 min

Składniki:

  • mleko 2 szkl
    galaretka cytrynowa 2 szt
    śnieżka-bita śmietana 2 szt
    sok pomarańczowy 1 litr w kartonie
    budyń śmietankowy 2 szt
    cukier 2 łyżki
    delicje o smaku pomarańczowym 3 paczki
    składniki na biszkopt
    cukier 4 łyżki
    jajka 4 szt
    mąka 4 szt
    proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Biszkopt z pianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT
    Ubijamy białka z cukrem na sztywno .
    Gdy piana jest ubita, dodajemy po jednym żółtku i makę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszając.
    Pieczemy 20 minut w 175 st.
  • 2. Gotowy biszkopt przekroić na pół.
    Galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
    Śnieżki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
    Do ubitej śnieżki dodajemy, tężejące galaretki.
  • 3. Budynie rozmieszać w połowie soku pomarańczowego z kartonu.
    Resztę soku zagotować z cukrem, na gotujący sok wlać, masę budyniową, zagotować.
    Na biszkopt wylać połowę gorącej masy budyniowej, na masie ułożyć delicje.
    I znów wylać resztę masy, przykryć drugą połową biszkoptu.
    Na ciasto wyłożyć piankę cytrynową.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy