Biscotti

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Te włoskie ciasteczka smakują maczane w kawie.

Składniki:

  • ● 11 dag cukru
    ● jajko
    ● 11 dag mąki
    ● 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    ● 1,5 łyżki kawy rozpuszczalnej
    ● 10 dag siekanych orzechów włoskich

Biscotti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko miksujemy z cukrem.
    Mąkę najpierw mieszamy
    z proszkiem, kawą
    i orzechami, a następnie
    z jajkiem. Dłońmi posypanymi
    mąką formujemy
    z ciasta 20-cm wałek. Kładziemy
    na blasze wyłożonej
    papierem do pieczenia
    i spłaszczamy.
  • 2. Pieczemy ok. 25 minut
    w 180 °C. Studzimy 10 minut.
    Kroimy w 1-cm plastry.
    Pieczemy kolejne 20 minut
    w 160 °C z obu stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2011

Komentarze

Podobne przepisy