„Bigos” na przednówku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Powstał, gdy miałem pustawy portfel. I był to strzał w dziesiątkę. Moi goście upominają się o ten przysmak.

Składniki:

  • 40 dag pieczarek \
    12 parówek
    cebula
    1/2 strąka papryki
    4 łyżki sosu do spaghetti
    2 łyżki przecieru
    kostka rosołowa
    przyprawa uniwersalna
    olej
    sól, pieprz
    natka pietruszki

„bigos” na przednówku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojone pieczarki wraz z cebulą smażymy na oleju.
  • 2. Parówki i paprykę kroimy i razem gotujemy 15 minut z dodatkiem kostki rosołowej. Mieszamy, dodajemy sos do spaghetti, przecier, przyprawy
    do smaku i natkę.

Notka redakcyjna

PP_02-2009

Komentarze

Podobne przepisy