Bałagan w Eaton z musem rabarbarowym

0 (0 ocen)

  • 25 min

Oryginalna wersja tego deseru była z truskawkami a ponieważ mamy teraz na rabarbar postanowiłam nieco urozmaicić oryginał

  • 25 min

Składniki:

  • 4 łodygi rabarbaru – obrane i pokrojone w plasterki
    Laska wanilii
    ½ łyżeczki cynamonu
    2 łyżki cukru
    250 ml Śmietany kremówki
    1 łyżka soku z cytryny
    1,5 łyżki cukru pudru
    Małe opakowanie bez

Bałagan w eaton z musem rabarbarowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojony rabarbar wrzucamy do garnka razem z wanilia, cynamonem i cukrem, dodajemy troszkę wody tak aby rabarbar mógł się delikatnie poddusić i przesmażamy go 5 minut. Jeśli ktoś chce mieć całkowitą rabarbarową papkę może potrzymać go w garnku jeszcze 5 minut dłużej. Rabarbar studzimy.
    W miseczce ubijamy śmietanę kremówkę, w połowie ubijania dodajemy cukier i sok z cytryny. Śmietana powinna być słodkawa a nie bardzo słodka.
    Do pucharka nakładamy najpierw warstwę rabarbaru na to kruszymy bezę, nakładamy warstwę śmietany. I znowu warstwę rabarbaru , śmietany i na wierzch kruszymy znowu bezę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy