Bagietkowe łódeczki

0 (0 ocen)

:) ;)

Składniki:

  • Składniki podstawowe:
    1 bagietka
    pół czerwonej papryki
    80 g plasterków salami węgierskiego
    45 g kabanosików pepperoni

    Dodatkowy składnik:
    mini kuleczki mozzarelli

    Składniki robocze:
    olej
    czosnek granulowany

    Dodatkowo :
    wykałaczki

Bagietkowe łódeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki 1. Bagietkę kroimy na około 3cm kromeczki. Każdy kawałek posypujemy czosnkiem. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kromki bagietki na złoto.
  • 2. Paprykę myjemy i tniemy na mniejsze kawałki.Na upieczone bagietki nakładamy po 3 plasterki salami, 2 kawałeczki papryki.
  • 3. Kabanosiki tniemy na 4 części. Na wykałaczkę wtykamy kabanosa, kulkę mozzarelli i kabanosa. Wtykamy to na każdą babeczkę.
  • 4. Do nagrzanego piekarnika do 180 stopni wkładamy nasze bagietki i zapiekamy 10 minut.
    Podajemy na ciepło:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy