Babka wielosmakowa

0 (0 ocen)

  • 20 min

W tej babce każdy znajdzie coś dla siebie...

  • 20 min

Składniki:

  • 1/2 kg. mąki
    serek waniliowy
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    4 jajka
    kostka margaryny
    20 dag. cukru
    3 łyżki mleka
    15 dag. truskawek(mogą być mrożone)
    1 brzoskwinia( może być z syropu)
    4 kostki mlecznej bądź gorzkiej czekolady
    cukier puder do posypania

Babka wielosmakowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki babki 1. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno.Żółtka ubijamy z cukrem i miękką margaryną na puch. Dodajemy serek i dalej mieszamy.Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem i mleko. Dokładnie miksujemy. Na końcu wlewamy pianę z białek i delikatnie mieszamy.
  • babka z owocami 2. Truskawki kroimy na cztery, brzoskwinię w kostkę, a czekoladę łamiemy na małe kawałki. Wszystko to wrzucamy co ciasta i mieszamy.
    Ciasto wlewamy do foremki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180st. na ok. 45-50 min.
    Po upieczeniu studzimy i posypujemy cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy