1/2 kg. mąki
serek waniliowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 jajka
kostka margaryny
20 dag. cukru
3 łyżki mleka
15 dag. truskawek(mogą być mrożone)
1 brzoskwinia( może być z syropu)
4 kostki mlecznej bądź gorzkiej czekolady
cukier puder do posypania
Babka wielosmakowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno.Żółtka ubijamy z cukrem i miękką margaryną na puch. Dodajemy serek i dalej mieszamy.Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem i mleko. Dokładnie miksujemy. Na końcu wlewamy pianę z białek i delikatnie mieszamy.
2.Truskawki kroimy na cztery, brzoskwinię w kostkę, a czekoladę łamiemy na małe kawałki. Wszystko to wrzucamy co ciasta i mieszamy.
Ciasto wlewamy do foremki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180st. na ok. 45-50 min.
Po upieczeniu studzimy i posypujemy cukrem pudrem.
Komentarze