Lasagne wielosmakowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.SOS POMIDOROWY: Na patelnię wrzucamy cebulkę pokrojoną w kostkę, dodajemy do niej włoszczyznę oraz drobno pokrojonego kurczaka (można go też zmielić). Kiedy chwilę się podsmażą zalewamy całość pomidorami z dodatkiem koncentratu i doprawiamy.
2.SOS ZIELONY: Ugotowane brokuły zgniatamy widelcem, dodajemy do nich rozmrożony szpinak, doprawiamy czosnkiem i solą i mieszamy z łyżką śmietany.
3.BESZAMEL: W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy do niej mąkę i powoli dodajemy mleko ciągle mieszając. Kiedy całość chwilę się pogotuje i zgęstnieje doprawiamy do smaku.
5.Całość wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekamy około 30 minut. Przed podaniem warto chwilę poczekać aż podstygnie, bo wtedy całość łatwiej się kroi.
Komentarze