Babka kakaowa z orzechami i kawą

0 (0 ocen)

  • 40 min

Zawsze piekę ciasta dodając do nich własną inwencje twórczą wpostaci smakowitych bakalii i przypraw.

  • 40 min

Składniki:

  • 4-5 jajek
    ¾ kostki
    margaryny
    Szklanka mąki pszennej, szklanka mąki ziemniaczanej
    Niepełna szklanka cukru
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki kakao
    Kilka
    łyżek mielonych orzechów włoskich
    Łyżka kawy rozpuszczalnej

Babka kakaowa z orzechami i kawą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzyj dodając cukier i jajka. Dodaj orzechy i kawę. Mąkę
    wymieszaj z kakao i proszkiem do pieczenia i wsyp do reszty ciasta.
    Przełóż do formy na babkę i piecz około 50 minut w temp. 170-160
    stopni. Udekoruj lukrem i posyp płatkami migdałów.

Komentarze

Podobne przepisy