Babeczki z kremem porzeczkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto mieszamy ze sobą do uzyskania jednolitej dość gęstej masy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i wypełniamy do 2/3 wysokości masą. Pieczemy ok 30 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu odstawiamy do ostudzenia.
2.Gdy ostygną odkrawamy z nich wierz w formę stożka i wypełniamy środek dżemem z czarnych porzeczek, przykrywamy wykrojonym kawałkiem ciasta. Świeżę porzeczki podsmażamy na patelni z odrobiną cukru. Gdy się rozpadną przeciskamy je przez gęste sito, odstawiamy do ostudzenia.
3.Masło ubijamy na jasną puszystą masę i stopniowo dodajemy cukier puder. Na koniec dodajemy ostudzony sok z porzeczek tak by uzyskać pożądany kolor masy. Gotowy krem wyciskamy na babeczki i dekorujemy świeżymi porzeczkami obtoczonymi w cukrze pudrze.
Komentarze