babeczki na osłodę

0 (0 ocen)

coś lekkiego dla moich szkrabów :) uwielbiają ją...

Składniki:

  • ciasto kruche:
    pół kostki margaryny
    2 żółtka
    pół szklanki cukru
    2 łyżki kwaśnej śmietany
    2 szklanki mąki
    3 łyżki cukru waniliowego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Dodatkowo:
    Czerwona galaretka
    Bita śmietana do ozdoby

Babeczki na osłodę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • babeczki na osłodę 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Zagniecione ciasto rozwałkujemy i wykładamy foremki na babeczki wysmarowane tłuszczem i opsypane bułką tartą. Pieczemy na złoty kolor. W między czasie można sobie przygotować galaretkę. Wystudzone babeczki smarujemy stężoną galaretką i wstawiamy do lodówki zeby stwardła po wyciągnięciu można udekorować bitą śmietaną.

Porady

Najlepiej smakują na drugi dzień są chrupiące i mięciutkie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy