Babeczki francuskie z masą budyniową

0 (0 ocen)

  • 30 min

Babeczki są łatwe w przygotowaniu, smaczne i eleganckie. Polecam.

  • 30 min

Składniki:

  • ciasto francuskie
    budyń czekoladowy
    0,5 l mleka
    2 łyżki masła
    łyżka kako
    dekoracje cukrowe

Babeczki francuskie z masą budyniową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nastawić na 200 st.
    Ciasto francuskie rozłożyć na stolnicy.
    Wykrawać kółka szklanką i wylepiać nimi foremki do babeczek, któe uprzednio smarujemy oliwą.
    Piec w piekarniku ok. 15 - 20 minut.

  • przygotowanie babeczek 2. Przygotować budyń wg przepisu na opakowaniu, dodać kakao i masło i chwilkę mieszać do zgęstnienia masy budyniowej.
    Gdy wystygnie, napełnić foremki masą. Udekorować cukierkami lukrowanymi, wg uznania.
    Wstawić do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy