Babeczki z masą serowo-budyniową

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Wyglądają apetycznie i wyśmienicie smakują. Polecam.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Ciasto:

    1/2 kg mąki
    1/2 kostki margaryny Kasi
    3/4 szklanki cukru pudru
    3żółtka
    5 łyżek śmietany 18%
    1 łyżka octu

    Masa serowo-budyniową

    40 dkg sera białego mielonego
    1 budyń waniliowy
    3/4 szklanki cukru
    2 jajka
    10 dkg masła

    Dodatkowo:

    Masa krówkowa
    powidła wiśniowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka Babeczki Babeczki

Babeczki z masą serowo-budyniową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę posiekać z mąką. Dodać cukier, żółtka, ocet, smietanę . Zagnieść ciasto. Rozwałkować i porcjami wylepić nasmarowane tłuszczem foremki do babeczek. Piec w piekarniku w 180 stopniach przez około 15min na złoty kolor. Po upieczeniu babeczki wyjąć z foremek.

    Masło roztopić w garnku. Ser , jajka, cukier i budyń waniliowy , połączyć. Dodać do masła, gotować ciągle mieszając. Gdy masa będzie gęsta odstawić z ognia.

    Wystudzone babeczki posmarować masą krówkową i nałożyć masę serową. Wierzch babeczek udekorować powidłami wiśniowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować